top of page

Ik ben Ellen Van Neste, maar velen noemen me Elly. 

 

In juni 2017 trokken we met het hele gezin naar Australië. Met een baby van 4 maanden en een kleuter van 3 jaar verhuisden we naar de andere kant van de wereldbol.

Al snel voelde ik me thuis in mijn nieuwe thuisstad Adelaide. Ik was onder de indruk hoe ver Adelaide stond op vlak van het vegetarische en vegan aanbod in de vele lunchbars en restaurants. Ik had als toenmalige vegetariër ineens geen keuzestress meer bij het lezen van een menukaart.

Keuze genoeg en een rijkelijk aanbod van biologische en 100% plantaardige gerechten in elke zaak die ik betrad. Een nieuwe wereld ging voor me open en met alle tijd van de wereld wakkerde mijn oude passie, namelijk Koken, terug op.

 

Ik experimenteerde met verschillende nieuwe ingrediënten die ik op de Biologische boerenmarkten kon kopen. Ik las elke vegan kookboek dat ik kon bemachtigen en zorgde ervoor dat ik de vegan kooktechnieken snel onder de knie had.

 

Vermits mijn man in de week altijd afwezig was door zijn veeleisende job, werden mijn kinderen mijn testpubliek. Tofureepjes werden verkocht als lekkere vlezekes en nietsvermoedend smulden mijn kleine kindjes alles mooi op.

 

Stoofpotjes, curry's, goed vullende salades,... alles 100% plantaardig. 

Ik had de smaak goed te pakken en genoot van alle lekkernijen die Australië me te bieden had.

 

 

In 2019 keerden we terug naar België. Ik begon te vrezen dat hier in België de tijd had stilgestaan, maar we werden aangenaam verrast. Vegan eten is in volle opmars. Maar het is maar de laatste 2 jaren dat ik inderdaad voel dat het mainstream begint te worden.

 

Duurzaamheid staat enorm in de kijker en meer en meer mensen worden bewust van de impact van de vleesindustrie op het klimaat en op je gezondheid. Het wordt ook heel wat eenvoudiger om plantaardiger te eten. Niet alleen vind je standaard wel 1 of 2 vegetarische of vegan gerechten op de menukaart. Ook in de supermarkten wordt het aanbod plantaardige vleesvervangers en kazen groter. Supermarkten ondervinden dat de vraag stijgt en ze spelen hier gretig op in.

 

Omdat het voor velen toch nog een grote stap is om minder vlees en vis te eten, laat staan om kaas en ei te laten, besloot ik vorig jaar om zelf in actie te schieten. Ik had de drang om mijn eigen ervaringen en recepten te delen met iedereen die graag die eerste stappen richting plantaardig eten wilde zetten.

 

Ik startte vorig jaar Lovelly.vegan op en lanceerde mijn vegan Valentijnsbrunchbox als leuke eerste kennismaking aan de buurt.

 

Niet snel daarna had ik mijn cateringbrochure klaar en werd ik door verschillende bedrijven gecontacteerd om een plantaardig buffet voor een event of teamdag voor te bereiden. De bal ging daarna aan het rollen en meer mensen wouden van me leren en vroegen me advies hoe plantaardig te koken. Daarom besloot ik om in mijn eigen keuken, in een zeer huiselijke setting tot 6 personen aan mijn kookeiland uit te nodigen.

 

Mijn eerste editie vegan kookworkshops is ondertussen achter de rug, maar de tweede reeks staat nu online.

 

Op 16 februari start de eerste kookspecial rond het thema 'Tofu & Jackruit' en vanaf maart rond het thema 'koken met seizoensgroenten'. 

 

Heb je ook een hart voor plantaardig eten?
Contacteer me en misschien kunnen wij op een of andere manier samenwerken. Samen maken we de wereld ietsje mooier!
 

bottom of page