top of page
20190414_145231.jpg

hallo

Ik ben Ellen, plantaardig chef, holistisch gezondheidscoach in opleiding en bezieler van een tal van duurzame projecten zoals lovelly.vegan en bekindgiftbox. Een bezige bij dus. Ik heb ontzettend veel interesses en kan me steeds opnieuw heruitvinden. Dat maakt het leven net zo leuk.Oh ja, niet vergeten, ook zeer gelukkig getrouwd met Pieter, en 2 zoontjes Noah (9jr) en William (7jr).

Met een masterdiploma Economie op zak, daarna nog een extra opleiding als internationale marketeer, 10 jaar ervaring als officemanager, 5 jaar als marketingassistent, besloot ik anno 2019 met al mijn opgedane ervaring en kennis daar helemaal niets meer met te doen.

Getekend door enkele trauma's, werd het tijd mijn eigen weg te zoeken, en te graven wat ik nu echt graag doe. En vooral niet meer te doen wat er van mij werd verwacht.

Mijn 2- jarig verblijf in Australië zorgde er daarnaast voor dat ik mocht proeven hoe het leven er helemaal anders kon uitzien.

test website welkom (10).png

Drie jaar lang werkte ik vooral aan mezelf. Om een verlies te verwerken, ergens een plaats te kunnen geven. Dat was eigenlijk de start van mijn eerste transformatie in mijn bewustzijn. Ik besloot tijdens mijn proces plots geen vis en vlees meer te eten. Dat klopte niet meer.

Begon veel te experimentern in de keuken, en er liep ook vanalles mis. Zonder begeleiding of extra opzoekwerk word je niet perso direct een goedie veganist.

Kortom, veel diepgaand graafwerk en verdere groei in bewustzijn door meditaties, visualisatie en vooral een zeer goede holistische coach zorgde ervoor dat ik niemand meer de Ellen was als ervoor. Ik geef eerlijk toe, niet iedereen in mijn kring was even blij.

Als plantaardig chef koester ik een diep verlangen om iedereen te laten kennismaken met de betoverende geneugten die de plantaardige keuken te bieden heeft. De unieke combinaties, al de verrukkelijke smaken, de puurheid van de veganistische gastronomie. In mijn gerechten proef je de liefde en passie die ik koester voor gezond, lekker en vooral plantaardig eten. Je hoeft geen vlees, vis, melk of ei te eten om gezond te zijn. Verre van, het zijn zelf die dingen die je lichaam helemaal uit balans brengen en zware gezondheidsproblemen met zich mee kunnen brengen.

Als aspirant holistisch gezondheidscoach ben ik met name gefascineerd door de energetische aspecten van voeding. Mijn passie ligt in het begrijpen van de energie die inherent is aan elk ingrediënt. Ik heb me verdiept in het koken volgens het ritme van de seizoenen en het handhaven van de balans tussen yin en yang in ons lichaam, en deze balans herstellen of versterken met behulp van volwaardige biologische voeding. In mijn rol als cateraar en tijdens de buffetten die ik verzorg tijdens mijn retreats, benadruk ik de kracht van voeding als een medicinaal middel in ons dagelijks leven. Deze holistische visie, geïnspireerd door de eeuwenoude principes van de Oosterse filosofie, heeft al duizenden jaren haar waarde bewezen.

Met Lovelly.Vegan streef ik ernaar om iedereen te inspireren om een gezonder en voedzamer eetpatroon te omarmen. Minder vlees en vis, wellicht zelfs zonder het gebruik van eieren en melk van koeien. Door de wijsheid van de macrobiotiek toe te passen in mijn catering, wil ik iedereen laten ervaren hoe verrukkelijk en voedzaam voedsel kan zijn.

Enkele jaren geleden bracht ik een onvergetelijke periode door in Australië, waar ik mijn diepste zelf ontmoette en ontdekte wie ik werkelijk ben en welke positieve impact ik op de wereld kan hebben. Met een visie, een verlangen en een missie keerde ik terug naar België, een missie die niet alleen jou, maar velen en de wereld om ons heen kan transformeren.

Het is mijn passie en roeping om eenieder te inspireren om stappen te zetten richting een levensstijl die zowel gezond als voedzaam is. Mijn doel is om mensen aan te moedigen de verbinding met de natuur te herstellen en verder te kijken dan wat traditioneel onderwezen is, zowel in scholen als door opvoeding en de maatschappij. Ik moedig aan om het ritme van de seizoenen te omarmen, je kookstijl aan te passen, diepgaand inzicht te krijgen in de energetische waarde van elk ingrediënt, en voeding te beschouwen als een krachtig geneesmiddel voor het welzijn van lichaam en geest.

Dit is een betekenisvolle reis van zelfbewustwording en persoonlijke ontwikkeling. Voeding vormt, naast andere vormen van zelfzorg zoals yoga, meditatie en lichaamsbeweging, een essentieel element om zowel fysiek als mentaal te evolueren naar de meest stralende versie van jezelf.

Veel liefs,

Ellen

Fotofolies x Flow Yoga-111.jpg

hoe kan het anders en beter?

Bij de start van elk seizoen ontdek je de energie van dat seizoen en leer je ze integreren in je leven.

Met begeleidende audio berichten met inzichten en tips leer je ze effectief toepassen.

Tal van relaxatie- en zachte yoga oefeningen gunnen je de zelfzorg die jij verdient.

Voedende recepten met een voorbeeldmenu en boodschappenlijst welke groenten, granen, bonen te gebruiken bij elk seizoen.

Meditatie oefeningen.

Online kookles met replay (vanaf Home Retreat 'Lente' inclusief)

Mogelijkheid tot het volgen van een live kookworkshop op vastgestelde datum.

FYS HR Info

Feed Your Soul Home Retreat

Jouw houvast in de winter

test website welkom (5).png

Samen met mijn mede-changemaker Wendy Donckers van Flow Yoga & Welzijn nemen we je deze hele winter mee op een reis van volledige acceptatie en omarming van het seizoen:

 

De stilte integreren in je dagelijks leven

Je energie, je Chi, voeden met de juiste energetische voeding

Yin en Yang invloeden erkennen op je energie in de winter

Bewuster eten

Je eigen healer worden

In harmonie leven met de seizoenen en hierdoor krachtiger en gezonder in het leven staan

Meer zelfzorg toepassen in de hectiek van het alledaagse leven

Neerslachtige gedachten tegen het einde van de winter voorkomen

Met opgeladen batterijen de lente starten

Volwaardige gezonde voeding inschakelen ter preventie van de winterblues.

 

Heel veel inzichten en waarheden via audioberichten en praktische handvaten, waaronder:

 

🧘🏻 8 zelfzorgmomenten met video en audio, met yoga, ontspanningsoefeningen, gronding, shaken, ademhalingsoefeningen en extra zelfzorg ter ondersteuning van je nieren.

🍴 26 voedzame recepten voor ontbijt, lunch en diner, en een voorbeeld weekmenu met onder andere mijn heerlijke misosoep, havermoutpap, een voedend zeewier receptje en 4 van mijn beste tofu tips. (volledig plantaardig)

✔️Je nieuwe boodschappenlijst, volledig afgestemd op wat je lichaam nodig heeft in de winter, met de juiste granen, peulvruchten, wintergroenten, zeewier, fruit en kruiden.

Voorbeeld weekmenu om enig kader te brengen.

Op 1 februari (donderdagavond 18.30-21u) kan je deelnemen aan

de kookworkshop "Koken in de winter".

Mits een surplus van €55, leer jij meteen hoe je misosoep kunt bereiden, havermoutpap, lekkere zeewier, hoe je kombu gebruikt, een nierdrankje maakt, een winters stoofpotje en tofuscramble.

Hiervoor zijn nog 2 plaatsen beschikbaar.

Locatie: mijn kookeiland, menegemlei, 2100 Deurne

Fotofolies x Flow Yoga-167.jpg

Ik wil het anders en beter

De Feed Your Soul Home Retreat - Jouw houvast in de winter

is al van start gegaan.

Maar goed nieuws! Het winterseizoen is nog niet afgelopen.

Je kan nog steeds  aanmelden.

Prijs: €24.50 (vanaf 23/01 stijgt de prijs naar €45)

bottom of page