top of page

9 jaar geleden werd ik vegetariër


Op 1 januari 2013 nam ik de beslissing om geen vis en vlees meer te eten.

Ik nam deze beslissing van de ene dag op de andere en mijn man stond erbij en keek ernaar.


Ik was rotsvast overtuigd. Vlees en vis werd voorgoed gebannen uit mijn levensstijl. Onbezonnen en heel naïef nam ik één van mijn belangrijkste beslissingen in mijn leven en eerlijk gezegd, ik heb daar nog geen enkele seconde spijt van gehad.


Ik had geen benul van wat ik deed. Vlees en vis werden gewoon geschrapt en ik verving dit door de typische vleesvervangers zoals groentenburgers, tempeh, quorn en tofu.

Als snel kwam ik tot de constatatie dat tempeh het niet voor me deed. Tofu maakte wel een kans. Groentenburgers zijn lekker maar veel van hen zitten boordevol suikers en teveel vetten.


Me begeleiden deed ik niet, maar ik ging wel zelf op onderzoek. Kookboeken verslond ik bij de vleet en ik spendeerde elke vrije minuut achter mijn fornuis. Koken zat me al in het bloed dus het was een verademing te ontdekken hoe vlot me dat vegetarisch koken af ging.


Made in Australia


Leven in Australië was een godsgeschenk, want vegetariërs en veganisten worden er op handen gedragen. Plantaardige opties vind je in elk restaurant of koffiebar. Je wordt er extra gestimuleerd om deze gezonde instelling verder te zetten.


Elke zondag gingen we met het gezin naar de markt. De wekelijkse boerenmarkt was 'de dag' in de week waar we met z'n allen naar uitkeken. Geen enkele lokale markt in Antwerpen kan tippen aan deze in Adelaide!

Gepakt en gezakt kwamen we steeds met ongelooflijk veel lokaal lekkers terug thuis.


Eén keer per maand bezochten we ook de aardbeienvelden in de Adelaide Hills en plukten we de glimmende appels van de bomen. Verser kon het niet.

Lokaal, vers en alles 'organic'. Dit was de leuze van elke Australiër.

Enkel maar het beste en alleen maar van eigen land.


Koken volgens de seizoenen was zo'n evidentie. Want... er was vanalles, bijna heel het jaar door.


Een leven als vegetariër in Australië is zo eenvoudig. Niets houdt je daar tegen om de stap naar een leven zonder vlees en vis te zetten.
12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page