top of page

De zoektocht naar gezonde voeding en een daarbij horende gelukkigere planeet.

Bijgewerkt op: 3 aug. 2022


De jacht naar gezonde voeding en een gelukkigere planeet


Deze tocht begint bij jezelf. En gaandeweg leer je welke weg voor jou de beste is. Voor sommigen naar links en jij misschien naar rechts. Terwijl anderen recht vooruit gaan. Met oogkleppen op die er ooit wel eens afvallen.


Het is belangrijk om af en toe eens stil te staan. Te bezinnen wat je juist wilt. Wil je gezonder leven of wil je net dat ietsje meer?

Ben je ook bereid bewuste keuzes te maken die meehelpen aan het voortbestaan van onze mooie planeet waar niet alleen wij, maar onze kinderen op leven?Ben je klaar om hiervoor tijd te nemen? Ben je bereid om die oogkleppen stap voor stap af te nemen?


Ik at vroeger elke dag vlees.

Nu eet ik het nog 3 keer per jaar.

Gyros, hesp en ander geprocessed vlees stond altijd op mijn weekmenu.

Vlees, pasta, patat of rijst en groenten. Elke keer opnieuw.

En ik vond het lekker en stond totaal niet stil wat ik me aan het voeden was.


Ik had honger, ik at.

Ik ben nooit dik geweest en moest niet persé opletten wat ik juist at.

Dat was 15 jaar terug.


Terwijl ik vroeger elke dag vlees at, eet ik er nu totaal geen meer. Terwijl gyros en gehakt wekelijkse kost waren, werd dit radicaal vervangen door groenten en groentenburgers en meer salade. Op een dag (nu al 9 jaar geleden) schakelde ik de knop op. Het is nog steeds raar hoe dat ineens gekomen is. Ik bande vlees en vis van het menu (met veel tegenzin van mijn man Pieter). En ik probeerde elke groentenburger uit. De Bioplanet in Wilrijk werd mijn vaste stek en mijn portemonnee slinkte elke keer. Ik koost meteen ook voor biologische groenten en fruit en nieuwe melkvervangers werden uitgetest.


En zo ben ik dus gestart. Met de beginselen van een duurzaam leven. Mijn eerste stappen werden gezet en ik vond het allemaal heel spannend. En ik leek toen de enige op de planeet die begaan was. Wel dat is nu anders, ik maak deel uit van verschillende duurzame community's en lid van verschillende vegan groepen. Ik voel met niet meer alleen.


En doe jij mee?
25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page