top of page

Cacao intolerantie te laat ontdekt!

Tien jaar geleden sukkelde ik heel hard met blaasontstekingen. De vele antibiotica kon het niet verhelpen. En ik zocht raad bij een holistische dokter. Mijn urine werd getest en mijn aura werd gemeten en verbonden met een computer. De combinatie van urine en aura en enkele drukjes op de PC bracht met het volgende resultaat... Ik begrijp het volkomen als ik nu enkele mensen kwijt ben in mijn verhaal... Nu ik kom to the pointe.

Ik heb chance... ik ben lactose intolerant.

Als puber had ik heel veel last van slijm en eczema. De jeuk was soms niet te houden. De dokter schreef me wel 4 x per jaar antibiotica voor. Ik was voor hen een raadsel en mijn ouders zochten raad bij een homeopaat. Koemelk werd meteen gebannen en we gingen elke woensdag naar de geitenboer om melk.


Plantaardige melksoorten vond je toen nog niet. Toch niet in de supermarkt of het was alvast nog niet gekend. Ik werd verplicht dagelijks niet zo smakelijke geitenmelk te drinken. BAH!


De eczema verdween maar ik kreeg astma in de plaats. Ik blijf dus sukkelen met mijn gezondheid en mijn puffer werd als puber mijn dikste vriend. Ik leerde met mijn toestand leven en stelde er geen verdere vragen rond..


Tien jaar geleden had ik enorm veel last van blaasontstekingen. De vele antibiotica kon het niet verhelpen. En ik zocht raad bij een holistische dokter. Mijn urine werd getest en mijn aura werd gemeten en verbonden met een computer. De combinatie van urine en aura en enkele drukjes op een knop bracht met het volgende resultaat... Ik begrijp het volkomen als ik nu enkele mensen kwijt ben in mijn verhaal.... sorry not sorry.


Mevrouw, weet je dat je een cacao intolerantie hebt? En zelfs een redelijk zware?

Euh..nee. Heb je vaak slijm en opgezette klieren?

Ja! Ik testte het uit. Inderdaad, na het eten van chocolade kreeg ik slijm en hoofdpijn. Maar ik dacht steeds dat dit door de melk was. Blijkbaar zorgde de combinatie lactose en cacao voor een immense reactie op het mijn immuunsysteem.


Mijn blaasontstekingen waren te wijten aan wormpjes in mijn darmen. Deze waren een geweldig mooi souvenir van mijn 3 maanden rondreis in Centraal-Amerika. De gewone dokters hebben dit via urine en nieronderzoek niet kunnen traceren. Deze dokter wel. Met homeopathie waren de blaasontstekingen na 2 weken verdwenen en zijn ook nooit meer teruggekomen.


Opzette klieren heb ik niet meer gehad. Antibiotica is me nooit meer voorgeschreven.

Als ik dan toch eens zondig met een stukje chocolade, dan neem ik anti histamine in. Klaar is kees.


Had ik dat vroeger geweten?


Herken jij mijn verhaal? Deel je ervaringen met mij, ik hoor ze graag.


Liefs

Elly
29 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page