top of page

Chocomousse zonder eiwit.. dat kan toch niet lekker zijn?


Chocomousse zonder het wit van een ei? Ja dat kan. Er is namelijk een klein geheimpje dat ik je wil vertellen... Dit eiwit kan je heel gemakkelijk vervangen door aquafaba.. Aqua what?


Aqua faba is het vocht dat je kan terugvinden tussen de kikkererwten in een blik of glazen pot. Het heeft een apart geurtje en het zijt eruit als een brei. Zo net precies als een echt eiwit uit een ei. Het ziet er dus niet al te apetijtelijk uit. Maar gooi het niet weg!, want deze brei is voor veganisten van onschatbare waarde... Believe it or not.. ik vang deze eiwitvervanger altijd op wanneer ik een blik kikkererwten opentrek. (aquafaba kopen doe je niet zomaar, want één dat is veel te duur en twee je kan er geen goede schuimpieken van kloppen). Vang het dus op in een kleine kom en giet het nadien terug in het glazen potje van de kikkererwten. Schroef het deksel er terug op en bewaar de aquafaba in je

diepvries.


Wil je op een zondag eens chocomousse maken. Haal het dan uit je diepvries en op geen mum van tijd is dit goedje ontdooid.


Hoe begin je er nu aan?


Dit heb je nodig:

*100 gr aquafaba of het vocht van 1 blik kikkererwten van 400gr.

*3 eetlepels suiker, ik gebruik steeds kokosbloemsuiker.

*100gr pure chocolade (chocoladedruppels smelten gemakkelijk), een chocoladebar breek je vooraf in kleine stukjes

* 130ml plantaardige room

* Citroensap 2tl


Bereidingswijze:

1.Klop in een staande mixer of met een handmixer het kikkererwtenvocht samen met het citroensap op. Voeg na 2 minuten geleidelijk aan de suiker toe en mix verder. Na 5 minuten zie je schuimpieken verschijnen.

2. Smelt de chocolade au bain-marie. Laat de chocolade tot kamertemperatuur afkoelen.

3. Klop de room op met een staande mixer of handmixer tot het bijna slagroom wordt.

4. Meng de chocolade met de opgeklopte room.

5. Meng nadien de opgeklopte aquafaba in verschillende keren,heel langzaam onder de gesmolten chocolade met room. Roer zeker niet te lang, het moet luchtig blijven.

6. Verdeel alles in verschillende potjes. Werk af met wat vers fruit of een notencrumble.


Heb je hulp nodig bij de bereiding? Heb je een vraag voor mij?

Stuur me een mail via hello@lovelly.be of stuur me een bericht via Instagram of Messenger.


Op 20/4 kan je bij mij thuis een kookworkshop 'delicious vegan desserts' volgen. Ik geef je mijn geheimen prijs zodat je thuis lekkere vegan taartjes kan maken.

En dit allemaal zonder ei en melk en zonder dat je een oven nodig hebt.


Je leert deze chocomousse maken, maar ook een bountybar en snickerbar en we ronden af met het rollen van onze eigen power bliss balls. Je neemt ook 2 taartjes met je mee naar huis.


Hmm... kom je ook. Er zijn nog 6 plekjes vrij.


Liefs


Ellen
28 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page