top of page

De stempel 'moeilijk persoon' verdwijnt na een tijdje...


De stempel 'moeilijk persoon' of de 'zeewier-eter'...

Ik kan het ondertussen niet meer op twee handen tellen. Enkele mislukte sociale aangelegenheden zorgden ervoor dat ik begon te twijfelen over mijn overtuigingen...


'Maak ik het me nu niet echt veel te moeilijk door vegan te willen eten?'.


Plantaardig eten, maar zelfs gewoonweg vegetarisch eten kan een uitdaging zijn op sociale aangelegenheden. Soms ben je de enige in de groep en moet er speciaal voor jou een extra gerecht worden aangevraagd. Op die manier kom je ongewenst in de kijker te staan, terwijl je dit helemaal niet wilt.


Dit zijn enkele van mijn tips die je kunnen helpen om dit sociaal euvel op te lossen:


Verhef je stem en maak je voorkeur kenbaar! .

Jij wilt toch ook lekker eten net zoals de rest van de groep?

Als je niet laat weten dat je vegan bent dan wordt er geen rekening met je gehouden. Laat je stem dus horen! Wees gerust elke goede kok kan een gerecht plantaardig maken, ook als er geen plantaardig gerecht op de kaart staat.


Ga de discussie aan...

Eet jij geen vlees? En waarom ook geen vis? Waarom wil je de kaas niet eten, dat kan toch geen kwaad? Het zijn op die sociale aangelegenheden dat je ook totaal geen zin hebt om een discussie aan te gaan. Je wilt gewoonweg gezellig meegenieten en lekker eten.

Maar in het begin hoort dit er bij. Mensen zijn benieuwd naar het waarom van je verhaal. Misschien twijfelen ze ook en willen ze je overtuigingen horen. Dus bereid je voor en zorg dat je genoeg feiten hebt om te benoemen. Die ene documentaire of dat ene boek. Inspireer ze met jouw persoonlijk verhaal. Wie weet ben je de volgende keer niet meer de enige in de groep?


Inspireer door jouw kennis en/of recepten te delen.

Stel voor om zelf iets mee te nemen. Ik doe dit vaak als ik word uitgenodigd op een barbecue.

Want enkel teren op het saladebuffet is meestal niet genoeg. Een vegetarische burger verliest zijn smaak als het op de grill tussen al het vlees heeft gelegen... dus waarom gewoonweg niet je eigen gerecht meenemen?

Of stel voor om een deel van het saladebuffet op jou te nemen? Maak dan i.p.v. simpele tomaat, sla en wortel er een stevige maaltijdsalade van. Wedden dat ze vechten om jouw gerecht te proeven? Eerlijk waar!


Nodig mensen bij jou thuis uit

Laat je gasten proeven hoe lekker gevarieerd je kan koken. Laat ze meehelpen in je keuken en geef een antwoord om hun vragen. Als jij dan bij hen wordt uitgenodigd aarzelen vast en zeker niet om jouw hulp in te schakelen. Werkt keer op keer, beloofd!


Word lid van het feestcomité!

Zorg dat jij de keuze van het restaurant kan bepalen. Zoek naar een stek waar je zowel de vleesliefhebbers kan bekoren, maar ook jezelf. Of verras ze eens met een speciale avond en boek een plantaardig restaurant. Wedden dat ze het lekker vinden!


Fijne feestdagen!


Liefs,


Elly


24 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page