top of page

Ik begon als hulp kok in 2019

Bijgewerkt op: 1 feb. 2023


Ik was 38 jaar, na 2 jaar Australië, net terug in België en ik begon meteen terug te werken bij mijn oude baas. Snel had ik door dat ik geen office manager mee wou zijn. Ik had twee jaar van complete vrijheid geproefd en elke cel in mijn lichaam vertelde me dat 'het niet OK was'.

Dat het universum 'mijn kriebels' voelde werd snel duidelijk...


Zo leerde ik in die hete zomer van 2019 Wendy en Lins van het Flow Café kennen.

Vrouwen met dezelfde missie als ik. Inspireren met lekker gezond eten. Voeden met echte, volwaardige producten en het aanbieden van zo'n lekkere plantaardige gerechten dat het je aanspoort om je levensstijl eens grondig onder de loep te nemen.


Ik werd snel een trouwe klant en ik bood mijn hulp aan. Of ze misschien een keukenhulpje gebruiken kon?

Zo fier als een gieter, want ik mocht deel uitmaken van hun team en het mee verkondigen van hun visie.


Bijna elke zondag zag je me in de keuken van Flow. Met kleine oogjes begonnen we vroeg in de ochtend aan de ratrace om een heus brunchbuffet klaar te krijgen. Klokslag 10u stonden we dan te pronken met al het lekkers dat we hadden bereid. Mijn liefde voor het brunchen was voordien al groot en het werd telkens nog groter na mijn tientallen brunchdagen bij Flow.- Het prachtige Boekenbergkasteel in het Boekenbergpark om de hoek -


Brunchen brengt mensen samen. Het is een combinatie van laat ontbijten en vroeg uitgebreid lunchen. Met een combinatie van zoete en zoute gerechten. Met koffie, sap, maar ook een glaasje cava. Dat maakt brunchen ronduit zalig. Je kan met een brunch nooit verkeerd doen.


Mijn avontuur als kok kwam door Covid aan een einde. Mijn leven en dat van velen werd lam gelegd in 2020. Maar ik bleef niet bij de pakken zitten. Zo zot als een mus besloot ik mijn ontslag in te dienen.

Het leven was te kort en ik wou doen wat ik graag doe. En dat is ondernemen en vooral inspireren door lekker te koken. Na grondig overleg en eens goed in de cijfers te hebben gedoken, besloten mijn man en ik dat ik fulltime ondernemer werd.


Mijn zaadje was geplant.. en het idee van mijn eigen zaak begon te groeien.


Een jaar geleden zag lovelly.vegan het licht. Rond deze tijd vorig jaar lanceerde ik mijn eerste editie Valentijnsbrunchboxen gevuld met gerechten waar je blij van wordt. Een box vol ervaringen, van proeven en ontdekken van nieuwe smaken. Een box boordevol liefde. Liefde voor mijn vak, liefde voor echte pure ingrediënten, maar ook liefde voor de planeet omdat elk ingrediënt plantaardig is.


'Verwacht je dus niet aan een standaard brunch..

Geen vleseke, stukje zalm en kaas. Plastiek potje yoghurt en een banaan. 3 pistolets en een koffiekoek vol suiker. Dat is niet verrassend, niet speciaal.'En wat met Flow?

Tijdens Covid zijn we elks onze eigen weg opgegaan. Maar sinds een aantal maanden

hebben we elkaar teruggevonden. Heel toevallig, zoals het moet.

We werken niet meer samen in de keuken, maar we zijn nu partners. We helpen elkaar.

Wendy, bezielster van Flow helpt me in mijn persoonlijke groei met behulp van yoga en meditatie en veel inspirerende koffiepraat. Naast onze gedeelde passie voor inspirerend ondernemen, hebben we samen een hart voor plantaardig eten en dat delen we graag met de buitenwereld.


Op zondag 12 februari kan je vóór de start van de ochtendles (tussen 9-10u) een brunchbox afhalen bij Flow in het Sterckshof te Deurne.

Breng je eigen zak of opbergdoos mee of selecteer bij je bestelling het gebruik van onze ontbijtmand.


Sta je te popelen om te proeven?

Tot dinsdag 7/2 kan je deze brunchbox bestellen. Selecteer afhaalpunt Flow en haal het op zondag af.


Heb jij ook een passie voor ondernemen en plantaardig eten? Contacteer me en wie weet op welke manier wij kunnen samenwerken?Liefs,


Ellen
94 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page