top of page

Waarom kies ik om uitsluitend vegan te cateren?

Bijgewerkt op: 18 mrt. 2022

De achterliggende redenen waarom plantaardige voeding zo populair wordt, zijn duurzaamheid, gezondheid en dierenwelzijn. Onderzoek laat zien dat als je dierlijke voeding vervangt door plantaardige, dit de grootste milieu-impact heeft (meer dan bijvoorbeeld biologisch, lokaal of verpakkingsvrij eten).

Met name rood en bewerkt vlees worden in verband gebracht met een verhoogd risico op diabetes en bepaalde vormen van kanker, terwijl plantaardige producten zoals groenten, fruit, peulvruchten en volkoren granen die risico's juist verlagen.

Steeds meer mensen zijn zich daarnaast ook bewust van de mistoestanden in de dierenindustrie en zoeken naar alternatieven. Gecombineerd met het groeiende aanbod van aantrekkelijke plantaardige opties, zorgen deze factoren ervoor dat steeds meer mensen regelmatig kiezen voor een vegan maaltijd.


Om die redenen heb ik bij de start van mijn cateringactiviteiten besloten om resoluut te kiezen om enkel plantaardig te koken. Vegan koken is een vak apart en vereist veel creativiteit in de keuken. Als ik iets goed kan, dan is het wel creatief zijn. Ik vind plantaardig koken enorm uitdagend en ik speel graag met verschillende kruiden, oliën en azijnen. Daarnaast experimenteer ik graag met tofu, seitan en andere vleesvervangers.


Mijn favoriete maaltijd?

Verschillende dips met lekker zuurdesembrood.

Geroosterde aubergine met een noten/tomatenvulling, goed gekruid, beetje pittig.

Een frisse salade met granaatappel, gefrituurde tofureepjes, kerstomaatjes en gewokte zoete sojascheuten.

19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page