top of page

Bananen Bliss: Hemelse Vegan Havermoutpap

Voorbereiding:

30 minuten

Bereidingstijd:

10 minuten

Aantal:

4 personen

Niveau:

Easy

Ochtendenergie: Ontdek de Kracht van Havermoutpap voor een Vliegende Start!

Ontdek een heerlijk en voedzaam ontbijtoptie met ons eenvoudige recept voor vegan havermoutpap. Deze smaakvolle en vullende kom warme havermoutpap is perfect om de dag goed te beginnen. Met de romige textuur van havermoutvlokken, zoete geprakte bananen en een vleugje ahornsiroop, zul je versteld staan van de heerlijke smaak. Bovendien is het recept volledig plantaardig, waardoor het geschikt is voor veganisten en mensen met een lactose-intolerantie. Met minimale voorbereidingstijd en een korte kooktijd, kunt u snel genieten van deze heerlijke en voedzame maaltijd.

Ingrediënten


 • 4 kopjes havermoutvlokken

 • 4 kopjes plantaardige melk (zoals amandelmelk, havermelk of sojamelk)

 • 4 kopjes water van de kraan

 • 4 rijpe bananen, geprakt

 • 4 eetlepels ahornsiroop of een andere zoetstof naar keuze

 • Optionele toppings: vers fruit, noten, zaden, kokosvlokken, kaneel, etc.bereiding


 1. Doe de havermoutvlokken en plantaardige melk en water in een grote pan op middelhoog vuur.

 2. Breng het mengsel aan de kook en roer regelmatig om aanbranden te voorkomen. Zet dan het deksel op de pot en zet het vuur lager.

 3. Laat de havermoutpap ongeveer 30-45 minuten sudderen, of tot de gewenste dikte is bereikt. Blijf regelmatig roeren. Omdat het graan zo kookt en stoomt tegelijkertijd, haal je het deksel niet van de pot!

 4. Voeg de geprakte bananen toe aan de pan. Roer goed door tot de bananen goed gemengd zijn met de havermout.

 5. Haal de pan van het vuur en voeg de ahornsiroop toe. Roer nogmaals goed door.

 6. Verdeel de havermoutpap over 4 kommen.

 7. Garneer de havermoutpap met je favoriete toppings, zoals vers fruit, noten, zaden, kokosvlokken of een snufje kaneel.

 8. Serveer de vegan havermoutpap warm en geniet ervan!


Belangrijk weetje:

Heb ik wat meer tijd, dan maak ik mijn havermoutpap de dag ervoor al klaar. Ik maak meteen voor 3 dagen zodat het s'morgens niet veel meer tijd in beslag neemt en ik het gewoon in een kleiner potje hoef op te warmen met toevoeging van wat extra water.


Hoe ik het dan doe:

Ik neem dan 3 x de hoeveelheden havermout, water en melk en week vooraf eerst mijn havervlokken gedurende een 15-tal minuten in koud water. Spoel ze nadien af. Ik breng de havermout met de vloeistof aan de kook en volg het bovenstaande stappenplan. Zet het vuur na 45 minuten af en laat het deksel erop staan. Laat je pot op het vuur en laat gedurende de nacht de havermoutpap verder wellen.


Waarom weken en langer koken?

Hoewel het weken en spoelen van havermout optioneel is, kunnen deze stappen de kwaliteit, textuur en verteerbaarheid van je havermoutpap verbeteren. Het is zeker de moeite waard om een paar minuten extra te besteden aan het weken en spoelen voor een nog smakelijkere ervaring.

bottom of page