top of page

Linzen-seitan worstenbroodjes - recept voor Verloren Maandag

Voorbereiding:

10 minuten

Bereidingstijd:

30 minuten

Aantal:

4 personen - 1 broodje per persoon

Niveau:

2

Waarom genoegen nemen met het standaard worstenbroodje als je jezelf kunt verwennen met heerlijke, volledig plantaardige en voedzame alternatieven? 🌿💚

Ik heb even getwijfeld over het aanbieden van vegan worstenbroodjes deze maandag, maar besloot te kiezen voor rust na de feestdagen. Ze hebben me fysiek en mentaal uitgedaagd. 🧘‍♀️✨

Voel je hetzelfde? Laten we samen maandag starten met zelfzorg! Kies voor gezonde voeding, geef jezelf wat liefde van binnenuit en laat ons samen groeien. 💪😌

Stap voor stap, laten we samen het nieuwe jaar beginnen met positieve vibes en gezonde keuzes! 🌈✨

Smakelijk en geniet met volle teugen! 🌱🌟

Liefs,

Ellen 💖

Ingrediënten

200gr seitangehakt

200gr bruine linzen (in blik of 100gr droge linzen)

140gr  tomatenpuree

1tl paprikapoeder

1/4 tl cayennepeper

1tl dragon

Klein teentje look

1 kleine witte ui

1el olijfolie

1 rol bladerdeeg

snuifje zeezout

1/2el  agavesiroop

bereiding  • Verwarm de oven op 180 graden voor.

  • Spoel de linzen af en laat uitlekken. Plet de look, pel en hak de look fijn. Pel de ui en hak ze zeer fijn. Gebruik je droge linzen, zet deze dan de dag voordien in de week in een kom met water, spoel ze nadien af en kook ze gedurende 20 minuten tot ze beetgaar zijn. Gebruik geen zout bij het koken (dan worden ze melig).

  • Verhit een middelgrote pan op middelhoog vuur met 1el olie en fruit de ui en de look heel kort. Voeg het gehakt toe en kruid met zeezout. Bak gedurende 10 minuten en roer regelmatig.

  • Zet het vuur uit. Voeg de linzen, de kruiden, tomatenpuree en de agavesiroop toe. Prak de linzen, zodat een plakkerige massa ontstaat. Proef of je nog zout of paprikapoeder wil toevoegen. Is de textuur te droog voeg dan een beetje water of extra olijfolie aan toe.

  •  Haal het bladerdeeg uit de verpakking en verdeel met een mes in 4 gelijke stukken. Stel voor dat het deeg de vorm van een klok heeft, waarbij één kwartier 1 gevuld worstenbroodje wordt. Uit 1 bladerdeeg kan je 4 worstenbroodjes halen. 

  • Doe wat linzenvulling aan de rand van de klok en doe dit voor elk kwartier. Rol van buiten naar binnen op (naar het puntje toe). Zo krijg je de vorm van een croissant. Vouw de buitenste punten naar binnen. Druk goed aan.

  • Plaats de worstenbroodjes met het puntje naar beneden op een bakplaat met bakpapier. Maak 4  inkepingen bovenop de rol.

  • Bak de worstenbroodjes 20-25min in de oven tot het deeg goudbruin en knapperig is.bottom of page