top of page

Maar hoe groot of klein moeten die roosjes nu zijn?

Bijgewerkt op: 7 jun. 2023


Hoe vaak lees je in een recept 'verdeel de broccoli in kleine roosjes' en keer op keer stel je jezelf de vraag hoe groot of hoe klein die roosjes wel niet moeten zijn. Want draai het of keer het, de gaartijd van een grote roos is heel wat langer dan dat van een kleine.


Tijdens de kookworkshops bij me thuis, is dit ook de meest gestelde vraag bij het lezen van de recepten. Hoe groot, hoe klein, hoe fijn moet ik de groenten snijden?


Daarnaast ben je bij het verdelen van een behoorlijke broccoli al gauw 10 tot 20 minuten kwijt om het in roosjes te verdelen.


Wat als ik je zeg dat je overheerlijke ovenschotels kunt bereiden zonder dat er enig roosje aan te pas komt? Hoe fijn zou dat niet zijn!


Wat heb je nodig?

* 1 groot scherp mes

* 1stronk broccoli


In 4 simpele stappen maak je super snel broccoli klaar ( of kijk snel naar het filmpje onderaan de blogpost).

  • Pak de stronk en snijd de onderste, uitgedroogde plak eraf. Schil de rest van de stronk.. Snijd de eventuele uitsteeksels netjes af.

  • Leg de broccoli voor je, parallel aan de lange kant van je snijplank. Snijd het deel met de roosjes in plakken van ongeveer een centimeter. Gewoon, hoppa, mes haaks op de onderkant van je plank en door dat hele hoofd heen. Houd geen enkele rekening met hoe de roosjes eruit zien.

  • Snijd de “plakken” broccoli in stukjes. Of laat de plakken heel en bak ze zo in de pan.

  • Halveer de geschilde stronk in de lengte en snijd hem in dikke plakjes of bak ze in zijn geheel mee in de pan.Klaar om aan de slag te gaan en een nieuw recept uit te proberen?


Klik op volgende link en test je nieuwe snijtechniek meteen uit met dit overheerlijke recept "Soba-Sensation". Een heel eenvoudig te bereiden gerecht met in de hoofdrol Soba noedels (o.b.v. boekweit), broccoli, witte ui, look, tamari en sesamzaadjes.


Een zeer verrassend gerecht dat je als bijgerecht kan serveren samen met gebakken tofu blokjes, een veggie burger of een ander lekker gerecht.


Ontdek hoe snel een eenvoudig je broccoli kan klaarmaken zonder teveel prutswerk om die broccoli in mooie roosjes te verdelen. Doe je short aan, neem je groot mes en snijden maar.


Smakelijk!


Liefs


Ellen
58 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page