top of page
WINTER (2).png
test website welkom (10).png

to detox...

Je lichaam ontdoen van de opgehoopte toxines en afvalstoffen die zich gedurende de winter en de feestperiode heeft verzameld in de lever en galblaas.

Gedurende twee weken neem je de tijd om af te breken wat niet langer dient en vervolgens weer op te bouwen, stap voor stap, met aandacht voor voeding, beweging en rust.

 

Deze periode van bewuste detoxificatie is niet alleen gunstig voor je fysieke welzijn, maar het is ook een kans om je geest te zuiveren en je energie te vernieuwen.

net wat jij nu nodig hebt...

Een volwaardige detox kuur bestaat uit een volledige onthouding van koffie, alcohol, vlees en vis, suiker, zuivel en ei. Daarnaast beperken we de volumes en minderen we het gebruik van zout. Vorig jaar mocht ik zo'n kuur in levende lijve beleven en mijn lichaam was me achteraf heel erg dankbaar. Het was vooral mijn lever en galblaas die genoot van de volledige ontgifting.

Velen schrikt zo'n kuur af. Dat begrijp ik. Bij de start van de lente denk je niet meteen aan restricties en wil je bij voorkeur de lente en zijn eerste zonnestraaltjes met open armen ontvangen. 

Hoewel, ik ben er zeker van dat een volledige detox dé perfecte manier is om net die lente optimaal en met vernieuwde energie te starten.

De lente detox die ik voorstel is een zachte manier van detoxen waarbij je zelf kan kiezen hoe stevig jij het wilt.

Het uitgangspunt is simpel: elke stap die je zet, is een stap in de goede richting.

Green Juice Prep

waarom een detox goed voor je is

Het is een holistische reset, waarbij je lichaam, geest en ziel weer in balans brengt.

 

Een detox zorgt voor een:

 • zuivering van je lever en galblaas

 • betere spijsvertering

 • metabolisme meer in balans

 • mentale helderheid en rust

 • minder afhankelijk van suiker, koffie en alcohol

 • lichter gevoel, eventueel wat kilo'tjes minder

 • kennismaking met een gezondere levensstijl

 • minder suikerpieken en dalen

 • beter humeur 

PRAKISCHE INFO

hoe verloopt de detox?

Je ontvangt na je inschrijving via e-mail toegang tot een online platform met een eigen gekozen login en paswoord.

 • Op 28 april gaat de detox van start voor iedereen onafhankelijk van de gekozen detox formule.

 • De eerste week bouwen we af, waarbij we bij elke gekozen detox formule starten met het schrappen van koffie en alcohol.

 • Daarna verdwijnt alle vlees en vis, vervolgens zuivel en ei en we eindigen met suiker afhankelijk van welke formule je gekozen hebt.

 • Ook de gebruikte hoeveelheden beperken we tot slechts 80%.

 • Het gebruik van zout en overige vetten gaan we beperken en alternatieven worden aangereikt.

 • Via een duidelijk afbouwplan, een boodschappenlijst voor de 2 weken, toegang tot online recepten en dagelijkse ondersteuning via audio berichten weet je exact wat te bereiden op elke dag.

 • Naast het voedingsgedeelte versterk je het ontgiftingsproces met relaxatie oefeningen, do-in oefeningen en compressen.

 • Op 2 mei bouwen langzaam terug op, zodat het lichaam terug kan wennen aan de nieuwe situatie.

hoe overleef je een detox kuur? :-)

Een detox kuur roept vaak associaties op van ontbering, doorbijten, honger, vermoeidheid, hoofdpijn, winderigheid en slapeloosheid - kortom, geen plezierige ervaring.

Hoewel er zeker elementen van waarheid in die beelden zitten, geldt dit niet voor alles.

 

Elke verandering in je eetpatroon, net zoals elke aanpassing in je levensstijl, veroorzaakt een zekere mate van weerstand in zowel je lichaam als geest.

 

Ons systeem is niet direct geneigd om te veranderen; het houdt vast aan routines om energie te besparen en is terughoudend als het gaat om nieuwe ingrediënten, technieken, smaken, vezels en groenten die onbekend zijn voor de maag.

 

Het verzet zich tegen het verminderen van vetten en suikers die de bloedsuikerspiegel beïnvloeden, en dit is slechts een van de vele redenen waarom verandering niet gemakkelijk wordt omarmd.

 

Het lichaam en de geest komen in opstand, in weerstand, en verlangen simpelweg naar het bekende.

Om deze reden heb ik een mildere vorm van detox ontwikkeld. Een benadering die met meer compassie naar jezelf kijkt en minder streng oordeelt.

Jij bepaalt met welke intentie je aan de detox begint, welke gewoonten je wilt veranderen en zelfs welke je na deze twee weken voor altijd wilt behouden.

Image by Dominik Martin
bottom of page