Ontdek LØV | ELLY op Lijstjestijd
top of page

Winter  Whispers

Voel je ook die drang om de winter volledig te omarmen?
Heb je nood aan tools en inzichten hoe je aan dit proces van verstilling begint?

Dan nodigen we jou graag uit voor ons volgende


FEED YOUR SOUL
DAG RETREAT

 

Praktische info
Zaterdag 30 december van 9.30u tot 18u

Locatie
Het betoverde kasteel van Sterckshof in Deurne Gelegen naast het park van het Rivierenhof.

Prijs
€140 incl.BTW (vraag naar je factuur)

Organisatie
Lovelly.vegan, Flow Yoga & Welzijn & Authentic Rituals

Winter Whispers

De winter nodigt je uit tot contemplatie, tot rusten en simpelweg te 'zijn'.

Het is een uitnodiging om de stilte in het leven en binnenin jezelf te omarmen, je terug te trekken uit de hectiek van het dagelijkse leven.

Herbronnen, op adem komen, mediteren, jezelf omhullen in stilte,

en volkomen in vrede zijn met deze keuze.

De natuur wordt ook stiller, kouder en ruwer. De winter is de voorbereiding om nieuw zaad te kiemen, diep in de grond. De aarde te voeden met mineraalrijke stoffen om zo bij het begin van de lente te kunnen schieten bij de eerste zonnestralen.Klaarstomen, voeden, ideëen laten rijpen omringd door stilte, warmte en gezelligheid.

 

Het is de winter die je uitnodigt om diezelfde natuurlijke flow in jezelf en in je leven te integreren. Het zijn die wintermaanden die je nodig hebt om jezelf te verwarmen, te verwennen gezellig binnen bij je thuis. Zonder teveel sociale aangelegenheden, zonder schuld of angsten om alleen te zijn. Het is een tijd om gewoon 'te zijn'.

Keer naar binnen, verwarm jezelf, kook met zorg, voed jezelf met enkel het beste. Lees een goed boek gehuld in een warm dekentje, nip van een kopje kruidenthee, begin de ochtend met een warme, voedzame misosoep en geniet van heerlijke groentestoofschotels.

Laat een warm magnesiumbad je omhullen, omring jezelf met geurende kaarsjes, laat zachte muziek op de achtergrond spelen...

hmmm...

Daar heeft iedereen toch nood aan?

Image by Hans Vivek

Deze dag is voor jou als ...
 

* je moeilijk tot rust kunt komen in de ratrace van het alledaagse leven

* je de indruk hebt steeds vast te zitten in je hoofd

* je het beu bent om geleefd te worden in plaats van werkelijk echt te leven

* je verlangt naar nieuwe inzichten en spirituele verrijking

* je graag omringt met gelijkgestemde mensen die op een zelfde zoektocht   zijn naar een betere versie van zichzelf.

* je nood hebt aan ontspanning, meditatie en meer zelfzorg.

* je wilt verdiepen in je bewustzijn en algemene gezondheid

* je wilt kennismaken met gezonde plantaardige en energierijke voeding

* je hart te gesloten is en het tijd is om het te leren openen

* je dingen wilt loslaten en je voelt dat de tijd hiervoor gekomen is

* je op zoek bent naar diepe innerlijke rust

image00016.jpeg

Verstil het lawaai van je gedachten en dompel jezelf onder in een hemelse oase van rust tijdens de betoverende 'Feed Your Soul' dagretreat.

Laat je leiden door de kalmerende handen van Wendy Donckers, Julie Wuyts en Ellen Van Neste, terwijl je je lichaam, geest en ziel voedt met een unieke combinatie van eersteklas macrobiotisch veganistisch eten, yoga, meditatie, energiewerk en krachtige rituelen, omringd door de magische muren van het betoverende kasteel Sterckshof en het prachtige park van het Rivierenhof.

Reset je systeem, keer terug naar de essentie en streven naar dat zalige gevoel van opperste 'bliss'. Het soulful macrobiotische eten dat volledig in  het thema van het transformatie element water (winter) staat,versterkt en voed je lichaam van buiten en van binnenuit, de yogalessen laten je soepel en zacht voelen, de inspirerende en helende meditaties bevrijden je geest en de omringende natuur vult je met vreugde.

Deze dag is een innerlijke reis waarbij we contact maken met ons diepste wezen en genieten van innerlijke rust en hernieuwing. We stappen uit de automatische piloot en gaan voor oprechte verbinding met onszelf. Het contact met je ware zelf schenkt je rust, inzichten en creativiteit. Jij verdient dit moment voor jezelf.

Image by Donnie Rosie

Dit is de tweede editie van het 'Feed Your Soul' dagretreat dat vorige keer plaatsvond op het domein van Bleyckhof in Oelegem. Deze winter verkiezen we een warme uitnodigende plek in de yogaruimte van Flow Yoga & Welzijn gelegen in het betoverende kasteel van Sterckshof in Deurne. Aangrenzend ligt het prachtige park van het Rivierenhof. Binnen de kasteelmuren kunnen we genieten van yoga, breathwork en meditatie, de lunch vindt plaats aan een lange tafel in de nieuwe ruime zolderruimte boven de yogazaal. Voor de stiltewandeling trekken we het prachtige park in.

kamilla-isalieva-Sn7WAIDEZzw-unsplash.jpg

FEED YOUR SOUL
DAG PROGRAMMA

9.30u

9.45u

10u

10.45u

12u

13.30u

15u

15.30u

16.30u

17.15u

18u

Verwelkoming met een verwarmend drankje

Verbindende cirkel

Ademwerk + gronden + loslaten

Easy flow yoga

Vegan macrobiotisch winterbuffet

Ceremonie + mantra's

Dessert en thee

Zachte ecstatic dance

Yin yoga + savasana

Silent walk Rivierenhof - Keltische bomen - verbindende cirkel

Afsluitritueel

Yoga teacher, holistisch coach en FLOW-bezieler Wendy Donckers lééft al meer dan tien jaar yoga, spiritualiteit en alles rond trauma en heling. Met FLOW creëert ze een veilige haven voor rust, heling, groei en verbinding.

Voor die tijd leidde ze een druk en onstuimig bestaan vol extremen, met onder andere een burn-out tot gevolg. Die bood haar de kans om eindelijk te leren ontspannen en rust toe te laten. De overgang van het feestleven en de competitieve basketbalwereld naar yoga en meditatie werd een boeiend en uitdagend proces. De eerste meditatie liep uit op een groot lachsalvo.

Wendy kwam op jonge leeftijd al reizend in contact met ceremonies en oude rituelen in verschillende culturen, en raakte meteen onder de indruk van de kracht van spirituele tradities. In de yogateacher opleiding die ze in Nederland volgde, werd de link gelegd met de oude Keltische gebruiken en filosofie, waardoor ook onze eigen voorouderlijke roots een plek kregen. Voor Wendy is het een kunst om deze krachtige tradities te integreren in de wereld van vandaag.

Wendy bio.jpg
Fotofolies x EllyGoesTofu-16.jpg

Vegan Chef, holistisch gezondheidscoach in opleiding en lovelly.vegan - bezieler Ellen Van Neste, heeft het wilde verlangen om iedereen te laten kennismaken met de heerlijkheden die de plantaardige keuken te bieden heeft. De unieke combinaties, de verrukkelijke smaken, de puurheid van de vegan keuken. 

 

Sinds kort heeft ook de Macrobiotiek haar volledig in haar greep. Ze inspireert haar plantaardige buffetten met de energie van het seizoen waarin ze zich bevindt. Voeding als medicijn en het wondermiddel om mensen nog meer via voeding je lichaam energetisch in balans te brengen.

 

Haar liefde en passie voor gezond en lekker eten proef je in haar gerechten. In haar keuken komt ze echt tot rust, het is de plek waar haar creativiteit volledig op zijn beloop kan gaan.

 

Met de opgedane kennis in haar 2-jarige opleiding tot holistisch gezondheidscoach hoopt ze iedereen met gezondheidsproblemen te helpen door middel van aangepaste voedingsschema's, richtlijnen en adviezen.

Transformatiecoach en yoga teacher Julie Wuyts werkt samen met bedrijven en particulieren om meer van hun levensmissie te maken. Zowel in het bedrijfsleven als in het dagelijkse leven ligt haar nadruk op het aardse connecteren met het spirituele. Haar manier om gedachten, uitdagingen en dromen vorm te geven.

Julie helpt mensen op verschillenden manieren met zich te verbinden met hun eigen kern. Ceremonies zijn voor haar een unieke manier om de kanalen naar het onderbewuste te openen. Zo werkt ze met en eert ze het grote erfgoed aan rituelen van onze voorouders, die in onze maatschappij steeds meer verloren raken, ook al is hun waarde ongelooflijk groot.

 

Vanuit dat besef is Authentic rituals ontstaan, om samen in alle zachtheid dichter bij onszelf te komen.

Kopie van Kopie van Kopie van Kopie van Kopie van Kopie van Kopie van Kopie van Kopie van

Wat anderen er van vonden

Yoko, Durbuy,

6-8 oktober'23

 ik heb heel erg genoten van het weekend en zou er zo opnieuw willen zijn. 

 

Wat ik erg fijn vond was de ongedwongen sfeer, de openheid, de yoga in combinatie met de chakras en het heerlijke eten omringd door een groen kader en enorm fijne, gelijkgestemde mensen. 

 

Ik heb echt een reset kunnen maken op een moment waarop het erg welkom was voor mij (de periode viel ook heel gelegen na de septemberdrukte en mooi met de herfst en het vallen van de blaadjes). 

Ann, Durbuy,

6-8 oktober'23

Hey, dag geweldig straffe en inspirerende vrouwen!

Dankjewel om ons zo in de watten te leggen, uit te dagen om de lat net iets hoger te leggen, en te ademen zoals ik hiervoor nog nooit geademd heb!

Ik vond het een bijzonder mooie en verzorgde locatie, alles was er!

Heerlijk om in zo’n rustgevende kamer te mogen slapen, en dan nog een vensterbank vol verrassingen aan te treffen.  Heel sfeervol van jullie aangepakt! Chapeau.

Verder vond ik de afwisseling tussen yoga/meditatie/vrije momenten perfect.

Niks moest, maar het ritme bood wel de mogelijkheid om toch echt alles mee te pikken, perfect wat mij betreft.

Kara, Durbuy,

6-8 oktober'23

Ik vond alles goed en in balans. Veel variatie qua meditatie en yoga, rust, lekker eten, outdoor, en aangename mensen! Dat weekend heeft mij ook deugd gedaan!

🙏🙏🙏

Terugblik op vorige edities

Dankjewel om ons zo in de watten te leggen, uit te dagen om de lat net iets hoger te leggen, en te ademen zoals ik hiervoor nog nooit geademd heb!

Ann, Feed Your Soul Weekend Retreat '23

bottom of page